Trondheim Symfoniorkester

tso.noTrondheim Symfoniorkester gir følgende rabatt:
50 kr for konsertbillett og enkelte gratiskonserter.

Trondheim Symfoniorkester er en av landets største kulturinstitusjoner med en snart 100-årig historie. Orkesteret er en knutepunktorganisasjon finansiert av stat, fylke og kommune, og har sitt faste tilholdssted i Olavshallen.
Trondheim Symfoniorkest er et kraftsenter i Midt-Norsk kulturliv på internasjonalt nivå. som assosieres med kvalitet, allsidighet og vitalitet. Trondheim kan sole seg i lange musikalske tradisjoner. Trondheim Symfoniorkester kan føre sin historie tilbake til 1909, da ildsjeler inviterte til de første abonnementskonsertene.
Ved Olavsjubileet i 1930 fikk orkesterarbeidet et oppsving, men det var først med opprettelsen av Trondheim Kammerorkester i 1947 at det moderne profesjonelle orkesteret begynte å ta form. TSO ble overtatt av staten og NRK i 1962, og ble snart et av landets ledende orkestre og et mye benyttet radioorkester. TSO har i alle disse årene vokst både i størrelse og kvalitet. TSO har en stor og allsidig virksomhet og spiller årlig opp mot 60 konserter.
Gjennom sitt mangeårige virke har Trondheim Symfoniorkester befestet seg som en særdeles viktig og inspirerende impuls i norsk musikkliv. Vellykkede turneer utenlands med høy kunstnerisk kvalitet har også gitt orkestret internasjonal anseelse.
Trondheim Symfoniorkester består i dag av 75 musikere, og står foran en utvidelse i samarbeid med TrondheimSolistene til en orkestermodell som vil ha tilgang til 90 musikere. Eivind Aadland er inne i sin fjerde sesong som sjefdirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester.
 
Sør-Trøndelag Nord-Trøndelag CMS: InCreo
postinfo@plaenti.no telefon 90 09 12 39 postJan Inge Yri telefon 99 25 41 45